Tom Egbers: Met het voetbal uit de tweede helft kan je de finale halen

Tom Egbers: "Met het voetbal uit de tweede helft kan je de finale halen"

19-06-2016 14:05

De Zevende Dag ging in Frankrijk op bezoek bij Frank Raes en zijn Nederlandse collega Tom Egbers. Beide journalisten blikten terug op de wedstrijd van België tegen Ierland en waren lovend over de prestatie van de Rode Duivels.

Raes en Egbers zijn samen goed voor 24 grote tornooien en zijn dus perfect geplaatst om een oordeel te vellen over de wedstrijd van de nationale ploeg. "De drie doelpunten waren van internationale klasse. Met het voetbal uit de tweede helft kan je de finale halen", begon Egbers zijn betoog. Raes pikte in door te zeggen dat de nederlaag tegen Italië niet zo onverwacht was. "De stemming in België wisselt erg snel, dat is altijd zo voor een groot tornooi. Je kan altijd verliezen van Italië. Dat is gewoon een goede ploeg. De mensen waren gewoon geschrokken van de manier waarop."

Egbers is heel benieuwd hoe de Belgische volgers nu zullen reageren op Marc Wilmots. "Is hij plots weer een goede trainer?" Raes antwoordde dat de wedstrijd van gisteren een revanche was voor de bondcoach. "Hij had rustiger moeten reageren na de wedstrijd tegen Italië", aldus Raes. Inderdaad, de Duivels krijgen veel kritiek, maar dat is altijd zo geweest. Ga dat maar vragen aan Georges Leekens of Paul Van Himst."

Raes zag bij de Belgen niet veel verbetering in vergelijking met de wedstrijd tegen Italië. "De wil om aan te vallen is te klein. Dat is al jaren zo. Met al dat aanvallend geweld verwacht je toch iets meer kwalitatief voetbal." Zijn collega Egbers vindt dat echter te negatief. "Oké, de eerste helft was misschien niet zo goed, maar dat werd goedgemaakt tijdens de tweede helft. Je kan dat gewoon geen 90 minuten volhouden."