'Vetokele laat Lokeren vallen voor andere Belgische club'

'Vetokele laat Lokeren vallen voor andere Belgische club'

17-06-2016 13:00

Igor Vetokele heeft zijn keuze gemaakt: dat meldt althans Het Laatste Nieuws. De Belgische spits en voormalige belofteninternational zou uiteindelijk niet naar Sporting Lokeren gaan, maar wel naar Zulte Waregem.

Zulte Waregem heeft het nieuws nog niet officieel bekendgemaakt, maar Vetokele heeft al zijn woord gegeven aan coach Francky Dury. Waarschijnlijk zal hij in de loop van vrijdag officieel worden voorgesteld. Voor Vetokele is dit een nieuw begin, want bij Charlton Athletic heeft hij een tegenvallend seizoen achter de rug. Het Charlton van Roland Duchâtelet degradeerde naar de Engelse derde afdeling.

De nog altijd maar 24-jarige Vetokele maakte zijn debuut als prof bij Cercle Brugge, maar zijn beste seizoen kende hij toch bij het Deense FC Kopenhagen. Daar maakte hij in zijn tweede seizoen 13 goals in 29 wedstrijden. Ook bij Charlton maakte hij er meteen 11, maar afgelopen seizoen bleef de teller steken op amper één goaltje. Vetokele moet zijn carrière bij Zulte Waregem zien te herlanceren.