'Ibrahimovic brengt Man United in verlegenheid met verrassende selectie'

'Ibrahimovic brengt Man United in verlegenheid met verrassende selectie'

15-06-2016 12:37

De kans bestaat dat Zlatan Ibrahimovic tóch met Zweden naar de Olympische Spelen gaat. De vedette bedankt eerder vriendelijk voor de eer, maar maakt deel uit van de woensdag gepubliceerde voorselectie voor het toernooi in Brazilië.

De selecties moeten in principe bestaan uit spelers jonger dan 23 jaar, maar de Olympische regels schrijven voor dat elk land maximaal drie 'ouderen' mag oproepen. Ibrahimovic is zo'n uitzondering. De voorselectie lijkt aan te geven dat de 34-jarige spits tóch openstaat voor deelname aan de Olympische Spelen, maar helemaal zeker is dat dus nog niet.

Ibrahimovic speelt op dit moment op het EK in Frankrijk met Zweden, dat het toernooi opende met een 1-1 gelijkspel tegen Ierland. Het Olympische voetbaltoernooi in Rio de Janeiro, waar de Zweden het opnemen tegen Colombia, Nigeria en Japan, duurt tot 20 augustus.

Wat de voorselectie van Ibrahimovic voor Manchester United betekent is afwachten. Manager José Mourinho, die op het punt zou staan om hem voor één jaar vast te leggen, zal een langdurige afwezigheid van zijn beoogde nieuwe ster niet zien zitten. In Engeland wordt intussen gespeculeerd of de transfer op deze manier nog wel doorgang kan vinden.