Update: eerste check in kleedkamer stelt Rashford, United en Engeland gerust

Update: eerste check in kleedkamer stelt Rashford, United en Engeland gerust

21-05-2016 20:43

De kans dat Marcus Rashford in de zomer gaat schitteren op het EK in Frankrijk, is zaterdag een stuk kleiner geworden. De talentvolle aanvaller heeft een blessure opgelopen.

Twintig minuten voor het einde van de FA Cup-finale tussen Manchester United en Crystal Palace moest Rashford het veld ruimen met een op het oog zware blessure. Wat er exact aan de hand is, is nog niet duidelijk. In Engeland wordt gevreesd voor het einde van de EK-droom van Rashford.

De achttienjarige aanvaller, die na de jaarwisseling doorbrak onder de vleugels van manager Louis van Gaal, behoort tot de voorselectie van Engeland voor het EK in Frankrijk. Bondscoach Roy Hodgson, zaterdagavond toeschouwer tijdens de finale, moet nog drie spelers laten afvallen, maar Rashford had goede hoop op een definitieve selectie. Rashford liep de blessure op na een duel met Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha, nota bene oud-speler van Manchester United.

Update 20.43: De blessure van de uitgevallen Marcus Rashford lijkt toch mee te vallen. Een eerste check in de kleedkamer heeft uitgewezen dat het om een 'impact injury' gaat, wat betekent dat er niks gekneusd of gebroken is. Het EK in Frankrijk komt naar verwachting niet in gevaar voor Rashford.