Real Madrid en Atlético boeken zeges en blijven in spoor van Barcelona

Real Madrid en Atlético boeken zeges en blijven in spoor van Barcelona

20-04-2016 23:57

Real Madrid blijft in het spoor van FC Barcelona. Nadat Barça eerder vanavond al drie punten pakte (8-0 tegen Deportivo La Coruna), boekte ook de formatie van trainer Zinedine Zidane een zege. Villarreal werd met 3-0 geklopt. 

In stadion Santiago Bernabéu had Real niet al te veel moeite met subtopper Villarreal. Toch moesten de bezoekers nog rijkelijk lang wachten op de openingstreffer. In de 41e minuut was het Karim Benzema die scoorde.

In de zeventigste minuut volgde de genadeklap. Lucas Vazquez - die de plek van de geblesseerde Gareth Bale overnam - maakte de 2-0. Dat was overigens de honderdste competitietreffer van Real. Het slotakkoord kwam op naam van Luka Modric. De kleine Kroaat scoorde in de 76e minuut op aangeven van rechtback Danilo.

Met nog vier duels te spelen in de Primera Division heeft Real Madrid nu één punt minder dan Barça. Ook Atlético Madrid blijft in het spoor van de koploper. Op bezoek bij Athletic Bilbao won Atlético woensdag met 1-0, dankzij een treffer van Fernando Torres. De Madrilenen staan in punten gelijk met Barcelona.