Figo laat zich uit over Barça: Dan komt het karakter van een team naar boven

Figo laat zich uit over Barça: "Dan komt het karakter van een team naar boven"

18-04-2016 17:20

Luis Figo vindt dat FC Barcelona nu moet bewijzen dat het over mentale veerkracht beschikt. De ploeg van coach Luis Enrique verloor maandagavond met 1-2 van Valencia, waardoor Atlético Madrid nu op gelijke hoogte met de koploper staat.

"Wat er met Barcelona gebeurt is niet normaal. Om zo veel wedstrijden achter elkaar te verliezen is niet logisch, maar ze zitten in een situatie waarin alles de verkeerde kant opvalt", vertelde Figo op een persconferentie, meldt onder meer Sport. "Ze spelen niet dynamisch genoeg, het ligt niet alleen aan de kwaliteit van de spelers. Maar de titelstrijd ligt nog steeds open, alles is nog mogelijk."

Barcelona verloor zijn laatste drie competitieduels in de Primera Division. Tot overmaat van ramp werden de Catalanen ook nog uitgeschakeld door Atlético in de kwartfinale van de Champions League. "De spanning neemt toe en er is minder ruimte voor fouten. Dan komt het karakter van een team naar boven", stelt Figo, die zelf weinig geliefd is in Camp Nou door zijn controversiële overstap naar aartsrivaal Real Madrid in 2000.

Toch voelt de voormalig wereldvoetballer van het jaar geen leedvermaak. "Ik vier het niet als andere teams verliezen, dat brengt mij geen geluk. Ik ben een sportman, ik heb niets tegen Barça, maar de pers heeft iets tegen mij", aldus Figo. "Ik heb er vijf fantastische jaren beleefd. Ik vertrok om sportieve en financiële redenen en een gebrek aan erkenning."