'Duitse (sub)toppers hebben Genks toptalent in het vizier'

'Duitse (sub)toppers hebben Genks toptalent in het vizier'

18-04-2016 07:20

Het Jamaicaanse talent Leon Bailey is aan een sterk seizoen bezig in de Cristal Arena en dat ontgaat de buitenlandse ploegen niet. De 18-jarige Genkenaar heeft de interesse van onder andere Schalke 04 en Borussia Dortmund opgewekt. De Duitsers stuurden afgelopen weekend zelfs scouts naar de wedstrijd van KRC Genk.

Bailey is nog maar sinds dit seizoen aan de slag bij KRC Genk, maar werpte zich snel op als een sterkhouder. Met zijn flitsende acties en stevig schot is hij een belangrijke schakel in de aanval van de Limburgers. De Duitse subtopper Schalke 04 heeft de Jamaicaan in de gaten gekregen en stuurde een scout naar de wedstrijd op Zulte Waregem om het goudhaantje te volgen, meldt Het Laatste Nieuws. Genk won de wedstrijd met 1-2.

Volgens Het Nieuwsblad zat er ook een scout van Borussia Dortmund in de tribunes van het Regenboogstadion. De eeuwige uitdager van Bayern München zou net als de ploeg uit Gelsenkirchen de Jamaicaanse flankaanvaller in het vizier hebben. Ook Wilfred Ndidi heeft de interesse van Dortmund opgewekt.

Genk heeft wel een sterke onderhandelingspositie in eventuele onderhandelingen. Bailey ligt namelijk nog vast tot de zomer van 2018 en de Limburgers zullen hem dus niet zomaar laten gaan. Ndidi heeft zelfs een contract tot 2020.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s