Vanhaezebrouck onder de indruk van Bruggeling: Echt niet normaal

Vanhaezebrouck onder de indruk van Bruggeling: "Echt niet normaal"

11-04-2016 14:29

Hij mag dan wel al 39 jaar oud zijn, maar tegen AA Gent (2-0) dartelde Timmy Simons over het plein als een prille twintiger. De kapitein van Club Brugge was bijzonder belangrijk in de winst tegen de Buffalo's. De veteraan is momenteel misschien wel dé schakel die Club Brugge aan de titel zal helpen.

Vooral Hein Vanhaezebrouck was onder de indruk van Simons. "Dit is nu toch echt niet normaal", citeert Het Laatste Nieuws de coach. "Links, rechts... Hij zit echt o-ver-al, hé!" En dat is zeker geen onverdiende lof. De middenvelder van Club Brugge bracht Sven Kums en Mbark Boussoufa keer op keer in de moeilijkheden.

Ook de plaatsvervangende coach Philippe Clement had niets dan lof. "Niet alleen zijn fysieke werk is van tel, want Timmy is een tactisch genie. Timmy maakt het makkelijk voor ons aan de zijkant. Hij kan zelf corrigeren en stuurt iedereen bij. Hij motiveert de spelers en helpt hen voorbij de moeilijke punten. Timmy heeft zoveel meegemaakt dat hij elke situatie herkent", aldus Clement. 

Honger
Simons wil in zijn 'oude dag' Club Brugge absoluut nog eens aan een titel helpen. "Zijn honger is ontzettend groot", zegt Clement. "Dat voel je elke dag opnieuw. Ook hij wordt er keer op keer aan herinnerd hoe lang het geleden is dat we kampioen zijn geworden."

"De weg is nog lang, maar net daar is Timmy van cruciaal belang. Hij weet de spelers op het juiste moment omhoog te duwen, maar omgekeerd weet hij hen ook op het juiste moment op de grond te houden. Ook al is hij bijna 40 jaar, toch is hij voor ons onmisbaar."