Nu al controverse rond nieuwe CEO van KBVB, band met Club Brugge erg duidelijk

Nu al controverse rond nieuwe CEO van KBVB, band met Club Brugge erg duidelijk

09-04-2016 11:46

Vrijdag stelde de Koninklijke Belgische Voetbalbond Koen De Brabander aan als nieuwe CEO. De opvolger van Steven Martens is nu al een controversiële figuur. De Brabander staat bekend als een Club Brugge-supporter. 

De Brabander werkte jarenlang als bedrijfsrevisor bij Club Brugge. Bovendien voerde hij ook opdrachten uit voor Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge. Niet toevallig zit Verhaeghe ook in het comité die de aanstelling van De Brabander verwezenlijkte. De link is duidelijk, maar de Brugse voorzitter gaat meteen in het verweer. "Ik wist niet eens dat hij kandidaat was. Dat kwam ik pas in de laatste fase te weten."

"Trouwens, hij was al bedrijfsrevisor van de club voor ik bestuurder werd bij Club Brugge", gaat Verhaeghe verder in Het Nieuwsblad. "De relatie tussen een bedrijfsrevisor en een bedrijf is niet altijd even hartelijk hoor. Zij moeten ons wijzen op fouten die we maken. Dat loopt niet altijd even vlot."

Functie
De Brabander moet de Belgische voetbalbond weer op de rails zetten. "Zeker voor het financiële, maar als een van de leidinggevende figuren van BDO heeft hij ook IT-, marketing- en commerciële ervaring. Hij heeft geen ervaring als voetbalbestuurder, maar kent de materie hoor. Sportief is het wat minder, maar over Financial Fair Play moet je hem niets meer vertellen. De bond moet blij zijn met een leidinggevend man van dit niveau in zijn midden."