Sterkhouder van Charleroi doet oproep naar Bayat: Hij heeft mijn nummer

Sterkhouder van Charleroi doet oproep naar Bayat: "Hij heeft mijn nummer"

08-04-2016 22:10

Sporting Charleroi nam in de zomertransferperiode afscheid van Sébastien Dewaest. De sterkhouder vertrok naar KRC Genk. De Carolo's hadden weinig moeite om een vervanger te vinden. Jeugdproduct Dorian Dessoleil keerde terug naar de club en doet het goed.

De 23-jarige verdediger werd gehaald bij tweedeklasser Excelsior Virton. Hij is nochtans een jeugdproduct van Charleroi. Intussen wordt hij vergeleken met de vertrokken Dewaest. "We hebben min of meer hetzelfde parcours afgelegd. Hij kwam ook uit Tweede Klasse en moest even wachten op zijn kans bij Charleroi. Het is niet makkelijk om zo'n belangrijke speler te vervangen, maar ik denk dat ik het goed gedaan heb."

Dessoleil denkt echter nog niet aan een stap hogerop zoals Dewaest. "Ik weet dat het bestuur tevreden is over mij. Mehdi (Bayat, red.) heeft al gezegd dat hij zou onderhandelen met de spelers die nog maar een jaar contract hebben." Het contract van de verdediger loopt af in 2017. Hij lijkt zin te hebben in een verlenging. "Als hij me zoekt, heeft hij mijn nummer...", besluit hij in La Dernière Heure.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s