Lierse recht de rug tegen Tubize en doet goede zaak in de stand

08-04-2016 22:24

Tubize moest vrijdagavond absoluut winnen van Lierse om Antwerp niet uit het oog te verliezen. Daar is de Waalse ploeg niet in geslaagd. De Pallieters wonnen in eigen huis met 2-1 van Tubize. Etien Velikonja scoorde twee doelpunten voor de thuisploeg.

De bezoekers uit Tubeke konden al na vijftien minuten voetballen vieren. De Franse verdediger Clement Fabre zorgde snel in de wedstrijd voor het eerste doelpunt van de avond. Lierse, dat zeker geen puntenverlies kon riskeren, ging op zoek naar de gelijkmaker. Het bleeft echter 0-1 tot aan de rust.

Na een pauze - en we veronderstellen ook een donderpreek van Eric Van Meir - kwam er een andere ploeg uit de kleedkamer. De Pallieters gingen helemaal voor die gelijkmaker. Etien Velikonja kon daar ook voor zorgen. Iets na het uur bracht hij de bordjes op een gelijke stand. Daar bleef het overigens niet bij. Niemand minder dan Velikonja maakte zich weer belangrijk voor zijn club. Vijftien minuten voor tijd zorgde hij voor de 2-1 eindstand. Opdracht geslaagd voor Lierse.

Door de winst springt Lierse naar de vijfde plek in de stand. Het telt nu 47 punten na 29 wedstrijden. Cercle Brugge, de zesde in de stand, heeft hetzelfde aantal punten. Maar de Vereniging komt zondag nog in actie tegen Antwerp. Tubize blijft steken op de vierde plek. Promotie naar de Eerste Klasse lijkt er nu helemaal niet meer in te zitten.