Mourinho kan keuze 'Ibra' beïnvloeden: 'Spelers bereid voor hem te sterven'

Mourinho kan keuze 'Ibra' beïnvloeden: 'Spelers bereid voor hem te sterven'

07-04-2016 22:13

Zlatan Ibrahimovic vertrekt komende zomer zeer waarschijnlijk bij Paris Saint-Germain en wordt volop in verband gebracht met Manchester United. Bij de Premier League-club zou ook trainer José Mourinho in beeld zijn als vervanger van Louis van Gaal. Een gegeven dat een belangrijke rol zou kunnen hebben bij de transferkeuze van de aanvaller.

"Ik heb veel respect voor hem omdat hij gewoon zegt wat hij vindt. Als je goed naar hem luistert, hoor je dat hij altijd gelijk heeft", zei Ibrahimovic woensdagavond, na afloop van de Champions League-clash tegen Manchester City (2-2), tegen de aanwezige media. "Hij is natuurlijk een trainer met veel kennis, maar hij is meer dan dat. Hij geeft ook echt om zijn spelers."

"Daarom zijn voetballers die onder Mourinho spelen bereid voor hem te sterven. Omdat hij om de spelers geeft, geven de spelers om hem", vervolgt Ibrahimovic. De centrumspits kent Mourinho goed uit zijn tijd bij Internazionale, waar hij in het seizoen 2008/2009 met hem samenwerkte.

Door zijn aflopende contract wordt Ibrahimovic volop met clubs in verband gebracht. De aanvaller ontving al aanbiedingen van topclubs uit Engeland, Italië en China. Het blijft echter ook een optie om zijn contract te verlengen, meldde zaakwaarnemer Mino Raiola onlangs.