'Huntelaar denkt na over vervolg interlandloopbaan na reserverol'

'Huntelaar denkt na over vervolg interlandloopbaan na reserverol'

04-04-2016 23:47

De beslissing van bondscoach Danny Blind om Klaas-Jan Huntelaar niet op te stellen in de oefeninterlands tegen Engeland en Frankrijk, krijgt mogelijk gevolgen. De 32-jarige spits gaat nadenken over zijn toekomst bij Oranje, meldt Voetbal International.

Huntelaar ging er vanuit op Wembley te spelen, maar begon op de bank doordat Blind Vincent Janssen in actie wilde zien. De aanvaller van AZ groeide uit tot de matchwinner met een doelpunt en een assist tegen de Engelsen (2-1). Toen de bondscoach Huntelaar in blessuretijd nog wilde laten invallen, had de speler van Schalke 04 daar geen trek in. Jordy Clasie verving vervolgens Janssen.

Voor Huntelaar leek het tij juist te keren, nadat hij lang in de schaduw stond van Robin van Persie, de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. De oud-Ajacied staat tweede op die lijst met 42 treffers. In de hiërarchie van Oranje lijkt hij nu echter Luuk de Jong, Vincent Janssen en wellicht ook Bas Dost voor zicht te moeten dulden. Die laatste ontbrak de voorbije duels vanwege een blessure.

Overigens is Huntelaar ook bij Schalke 04 niet meer zeker van zijn plaats. Hij moest in de voorbije duels met Borussia Mönchengladbach en Ingolstadt op de bank beginnen.