José Jeunechamps officeel voorgesteld als hoofdtrainer van RFC Seraing

José Jeunechamps officeel voorgesteld als hoofdtrainer van RFC Seraing

10-03-2016 16:52

RFC Seraing heeft donderdag José Jeunechamps officieel als nieuwe trainer voorgesteld. De 48-jarige Luikenaar komt over van Charlton Athletic, waar hij assistent-trainer van José Riga was. Jeunechamps heeft bij Seraing een contract tot juni 2017 getekend.

Het is een beetje thuiskomen. José Jeunechamps keert terug naar de club waar het voor hem in 2004 allemaal begon als trainer. In 2007 verliet hij Seraing voor Standard, waar hij met de jeugdploegen aan de slag ging. In 2012 trok hij naar het Franse Metz, om er assistent te worden. Bij Charlton was Jeunechamps nog maar een maand aan de slag.

Eerder deze week had Seraing Drazen Brncic aan de deur gezet. De trainerslicentie van de Belgische Kroaat was niet in orde, waardoor Seraing naast een licentie zou grijpen voor het volgende voetbalseizoen. Jeunechamps beschikt wel over de juiste papieren, en moet Seraing naar de top acht van het klassement loodsen. Seraing staat voorlopig tiende.

Top acht
"Ik kan niet garanderen dat we sowieso achtste zullen worden, maar ik wil wel dat we onze huid elke match duur zullen verkopen", zegt Jeunechamps aan Het Nieuwsblad. "En dat ook en vooral op verplaatsing, waar we nog maar drie keer konden winnen."

Voor Jeunechamps is Seraing bekend terrein. Hij kent ook 85% van de spelers al. "Het zijn spelers met kwaliteiten. We hebben wel een groepsgeest nodig. Op dit moment van het seizoen ga ik geen twee trainingen per dag meer houden, ik wil wel dat iedereen na de middag op de club blijft en dat er dan activiteiten zoals videoanalyse en debriefing zijn. Ik ga met iedereen praten, zelfs met de spelers uit de C-kern."

Een man met een plan, zoveel is duidelijk.