Kortrijk-aanwinst Mercier: Ik wil hier nog groeien als voetballer

Kortrijk-aanwinst Mercier: "Ik wil hier nog groeien als voetballer"

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2016 om 20:30do 14-01-2016 om 20:30

KV Kortrijk heeft woensdag opnieuw een Franse middenvelder aan zijn selectie toegevoegd. Xavier Mercier komt over van de Franse tweedeklasser Boulogne en moet voor extra opties in het middenveld zorgen. 

De kersverse Kortrijk-aanwinst benadrukt wel dat zijn ex-club hem niet graag zag vertrekken. "De voorzitter deed wat moeilijk, maar iedereen heeft zijn karakter", grapt de Fransman. "Uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden. Ik ben tenslotte al 27 jaar en het was tijd voor een stap hogerop. Toen Kortrijk kwam aankloppen, heb ik niet lang moeten nadenken."

Elohim Rolland zorgde er mee voor dat Mercier naar Kortrijk kwam. "Het is leuk om met een copain van vroeger samen te spelen. Hij vertelde me niets dan goeds over Kortrijk", klinkt het bij Mercier, die wel het geduld van de fans vraagt. "Ik kom uit een lagere afdeling, dus ik zal nog wat tijd nodig hebben om me aan te passen. Maar ik wil die periode zo kort mogelijk houden. Ik wil in Kortrijk nog groeien als voetballer", besluit de creatieve speler.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws