Keeperstrainer van Club Brugge maakt zich geen zorgen om aanwinst Butelle

Keeperstrainer van Club Brugge maakt zich geen zorgen om aanwinst Butelle

12-01-2016 14:16

Club Brugge heeft met Jan Van Steenberghe en Michel Preud'homme twee ex-doelmannen in zijn technische staf zitten. De ene is keeperstrainer, de andere is de hoofdcoach. Van Steenberghe weet wat zijn taken zijn bij Blauw-Zwart.

De trainer heeft er met Ludovic Butelle een nieuweling bij. Hij moet ervoor zorgen dat de Fransman zich snel aanpast aan het Belgische voetbal. Van Steenberghe maakt zich daar geen zorgen over. "Ludovic heeft al behoorlijk wat ervaring", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Hij heeft in de Primera División gespeeld, in de Ligue 1 tegen PSG bijvoorbeeld. En uiteindelijk blijft voetbal voetbal. Als hij nu een poging van Zlatan Ibrahimovic moet stoppen of van Stefano Okaka, dat blijft hetzelfde."

Jonge doelman
Zijn 'jongste' project is het opleiden van de 17-jarige Jens Teunckens. "Het is het voorbije jaar enorm snel gegaan voor Jens. De eerste ploeg, het WK U17 en vervolgens moest hij pieken voor zijn examens. Daardoor heeft hij een terugval gehad. Niet abnormaal voor zo'n jonge gast. Maar hij heeft wel veel vooruitgang gemaakt. Toen Butelle hier toekwam geloofde die niet dat Jens nog maar zeventien was."