Kuyt opvallende koploper in klassement: Wat dat betreft is het niet zo vreemd

Kuyt opvallende koploper in klassement: "Wat dat betreft is het niet zo vreemd"

21-12-2015 20:46

Uit de statistieken van databedrijf OPTA blijkt dat Dirk Kuyt de speler is die in de eerste competitiehelft van de Eredivisie de meeste passes verstuurde op de helft van de tegenstander. De Feyenoord-captain deed dat in zeventien wedstrijden in totaal 612 keer. 

"De meeste balcontacten op de helft van de tegenstander? Dat zegt volgens mij vooral dat ik een speler ben die gewoon heel veel aan de bal is geweest, ook al sta ik niet meer in de as van het veld", reageert Kuyt tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik word blijkbaar veel betrokken in het aanvalsspel van Feyenoord", stelt hij vast. 

"Aan het begin van het seizoen kon je zien dat we nog op elkaar in gespeeld moesten raken. Maar de wisselwerking met Rick Karsdorp is de laatste tien, vijftien wedstrijden enorm verbeterd. Je ziet dat het veel beter gaat", vervolgt de 35-jarige aanvaller. 

De statistiek an sich krijgt binnen Feyenoord niet veel aandacht, zo laat Kuyt weten. "Maar natuurlijk wist ik wel dat ik veel aan de bal ben geweest. Als Feyenoord de bal gaat verplaatsen van de eigen helft naar de helft van de tegenstander, dan ben ik daar bewust vaak een station in."

"In de beginnende fase en gelukkig ook in de eindfase met het maken van een doelpunt. Ik ben een speler die zich daar mee bemoeit, dus wat dat betreft is het niet zo vreemd dat ik in dit specifieke klassement bovenaan sta", besluit hij.