Genks goudhaantje raakt snel terug fit: Ik had vooral schrik

Genks goudhaantje raakt snel terug fit: "Ik had vooral schrik"

19-10-2015 19:33

Racing Genk won zaterdag met 0-1 op het veld van Waasland-Beveren, maar veel reden tot vieren hadden de Limburgers niet. Niet alleen was het spelniveau vrij matig, bovendien verloor Genk ook Neeskens Kebano met een knieblessure. Die blijkt echter mee te vallen, en Kebano zelf is daar heel blij mee.

De beelden van de blessure waren niet leuk om te zien, Kebano zakte zonder enig contact door zijn knie en moest meteen van het veld worden begeleid. Coach Peters Maes gaf aan dat hij een krak hoorde en vreesde dat hij ging moeten puzzelen. Zo ver gaat het voorlopig echter nog niet komen.

De blessure van Kebano is maandagnamiddag onderzocht, en de dokter goed nieuws voor de Congolees. "Geruststellend onderzoek van mijn knie, ik had meer schrik dan angst", meldt de speler zelf op zijn Twitter-account.

Die vrees was misschien niet ongegrond, want Kebano sukkelde in het verleden al met zijn knie. Er was dan ook enig voorbehoud toen Genk hem voor meer dan drie miljoen euro naar de Cristal Arena haalde, het gerucht ging dat zijn knieproblemen chronisch waren en dat hij al geruime tijd met inspuitingen speelt. Dimitri De Condé heeft dat echter altijd ontkend.