Toptalent koos voor de opleiding van Anderlecht: Juventus wou hem niet laten gaan

Toptalent koos voor de opleiding van Anderlecht: "Juventus wou hem niet laten gaan"

12-10-2015 20:39

Anderlecht haalde afgelopen zomer een opvallende speler binnen. Paars-wit plukte doelman Matteo Marenco weg bij Juventus. Nochtans geldt de 16-jarige doelman als een groot talent. Waarom tekent zo een jongen dan bij Anderlecht?

Marenco tekende nog geen contract in het Astridpark maar zal dat weldra wellicht doen, voor drie seizoenen met optie voor twee extra jaren. Hij zal er de concurrentie met toptalent Mile Svilar moeten aangaan. Marenco kwam via de voormalige Italiaanse international Fabrizio Ravanelli en diens Luikse vriend Valère Facchini bij Anderlecht terecht.

Ravanelli leerde de doelman kennen toen hij trainer was van het tweede elftal van de Italiaanse topclub. "Matteo heeft een grote toekomst voor zich", zo vertelt de ex-aanvaller in La Capitale. "Technisch heeft hij veel kwaliteiten en zijn karakter zit ook goed. Hij heeft nergens schrik van en is opvallend volwassen voor zijn leeftijd. Ik zag meteen dat hij alles heeft om een grote doelman te worden."

"Naar Anderlecht komen was de beste keuze die we konden maken", stelt vader Claudio. "Steeds meer jonge Italiaanse spelers trekken op jonge leeftijd naar het buitenland omdat ze weten dat ze in Italië geen kans krijgen. Daarom vertrok ook Matteo", beaamt Ravanelli. "Nochtans wilde Juventus hem niet laten gaan. In Italië zijn er echter weinig club zo goed georganiseerd als Anderlecht wat betreft de jeugdopleiding."