Ex-Standard-sterkhouder onder het mes na gemene elleboog Melo

Ex-Standard-sterkhouder onder het mes na gemene elleboog Melo

25-09-2015 16:05

De stevige elleboog van Inter-verdediger Felipe Melo heeft bij Chievo-aanvaller Paul-Jose M’Poku de nodige sporen achtergelaten. De ex-Standard-speler brak zijn jukbeen en moest gedurende anderhalf uur onder het mes. De onfortuinlijke M’Poku is ongeveer drie weken buiten strijd.

De Belgische Congolees zal zijn meest recente avondje San Siro niet snel vergeten. Niet alleen verloren hij en zijn Chievo-ploegmaats met 1-0, ook fysiek liep M’Poku de nodige schade op. In een viriel luchtduel met de niet-onbesproken Felipe Melo liep hij een jukbeenbreek op. M’Poku onderging intussen een operatie om de breuk te stabiliseren en zal noodgedwongen drie weken vanuit de tribune moeten toekijken.

Op excuses van de Braziliaanse verdediger hoeft M’Poku overigens niet te rekenen. In een interview na de match reageerde hij als volgt: "Als je geen contact wil, dan moet je maar gaan tennissen. Ik brak nog nooit iemand zijn been met een tackle. Maar voetbal is een contactsport." Pikant detail: Melo kreeg geen rode kaart voor zijn drieste actie en maakte de negentig minuten gewoon vol op het veld.