Voor het eerst in de Gentse basis maar alweer geblesseerd uitgevallen

Voor het eerst in de Gentse basis maar alweer geblesseerd uitgevallen

21-09-2015 10:03

Het zit niet mee voor Yaya Soumahoro. De vinnige flankspeler van landskampioen AA Gent mocht voor het eerst in de basis starten tegen Standard na blessureleed. Na dertig minuten zat de match er echter weer op voor Soumahoro.

Het moest een nieuwe begin zijn voor de Ivoriaan. Hij was in het begin van dit seizoen geblesseerd, iets wat hem wel al vaker is overkomen in zijn loopbaan bij de Buffalo's. Trainer Hein Vanhaezebroeck bracht hem voor het eerst terug aan de aftrap. Na dertig minuten moest Yaya er alweer afgehaald worden. Hij verdraaide zijn knie en is de komende tijd weer inactief. De kruisbanden lijken gespaard te zijn gebleven maar de medische staf vreest voor de mediale band of de meniscus.

Een nieuwe tegenslag voor de Ivoriaanse flankspeler. Hij was al niet opgenomen op de spelerslijst voor de Champions League. Toch kreeg hij van zijn trainer te horen dat er op hem werd gerekend voor de competitie.

Soumahoro zit al in zijn zesde seizoen bij Gent. Hij is een meerwaarde voor de ploeg als hij fit kan blijven. Hij heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen. De Ivoriaan moet dus vrezen voor zijn toekomst bij de landskampioen.