Komst van Israël zet veiligheidsmaatregelen op scherp in het Koning Boudewijnstadion

Komst van Israël zet veiligheidsmaatregelen op scherp in het Koning Boudewijnstadion

09-09-2015 18:20

Op 29 september gaat de ticketverkoop voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Israël (13 oktober) van start. De Belgische Voetbalbond neemt geen risico’s en zal dezelfde veiligheidsmaatregelen hanteren die voor de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina van kracht waren.

"Na beslissing van de officiële instanties, hanteert de KBVB om veiligheidsredenen bij de ticketverkoop voor België-Israël dezelfde werkwijze als bij de meest recente thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina", luidt de boodschap van de Voetbalbond tegenover Sportwereld.

Deze maatregelen houden in dat enkel supporters die tijdens de voorbije twee kwalificatiecampagnes (WK 2014 en EK 2016, zowel kwalificatiewedstrijden als vriendschappelijke wedstrijden) online een ticket kochten, opnieuw in aanmerking komen voor de aankoop vaan een toegangsticket. "Zij ontvangen enkele dagen voor de start van de verkoop een e-mail met een link naar een online module waarlangs zij tickets kunnen bestellen. Er volgt nadien geen openbare verkoop", aldus de KBVB.

Er kunnen maximaal vier tickets per persoon besteld worden. Om veiligheidsredenen moeten die per toegangsbewijs een naam, voornaam en rijksregisternummer meegegeven worden. "Tickets doorgeven is dus niet mogelijk", stelt de KBVB. "De veiligheidsdiensten zullen dit controleren. Belangrijk: er worden voor deze wedstrijd uitzonderlijk geen rugzakken en handtassen toegestaan in het stadion."