Sappige transfersoap in Engeland: 'Ben er klaar mee, ik ga ook niet meer trainen'
Fransen verhoogden plots de vraagprijs

Sappige transfersoap in Engeland: 'Ben er klaar mee, ik ga ook niet meer trainen'

25-07-2015 23:17

Jordan Ayew is helemaal klaar met zijn werkgever FC Lorient. De vleugelspits stond op het punt een contract te tekenen bij Aston Villa toen de Franse club plots roet in het eten gooide door de vraagprijs van de Ghanees op te hogen. 

De 23-jarige Ayew maakte afgelopen seizoen twaalf treffers in de Franse competitie en is een gewild transferobject in de Premier League. Na de recordverkoop van Christian Benteke aan Liverpool klopte Aston Villa snel aan bij Lorient.

Een deal was snel gesloten, maar nu is de sportieve toekomst van Ayew weer onzeker. "Lorient vertelde mij: je mag weg voor tien á twaalf miljoen", aldus de international in gesprek met L'Equipe. "Maar nu willen ze zeventien miljoen! Wat een onzin, ik ben hier heel kwaad over."

"Ik ben er helemaal klaar mee. Lorient heeft me gekocht voor vijf miljoen, nu blokkeren ze een geweldige transfer. Ik ben nu in Birmingham, ik ga bij Aston Villa tekenen en niets kan mij op andere gedachten brengen. Tussen mij en Lorient is het over, ik ga daar ook niet meer trainen."