Ex-jeugdspeler van Anderlecht wil tegen Ajax uitblinken in de Amsterdam ArenA

Ex-jeugdspeler van Anderlecht wil tegen Ajax uitblinken in de Amsterdam ArenA

Gepubliceerd: donderdag 18 juni 2015 om 14:23do 18-06-2015 om 14:23

De Nederlandse Eredivisie mag volgend seizoen een nieuwe Belg verwelkomen. Verdedigende middenvelder Karim Tarfi promoveerde met De Graafschap naar de hoogste divisie. Hij mikt op meer dan zomaar het behoud.

De jonge middenvelder heeft al heel wat problemen gehad in zijn prille carrière. Tarfi werd opgeleid bij Anderlecht, maar kon door een opeenvolging van knieblessures nooit doorbreken. "Veel mensen verloren het vertrouwen in mij. Ik hoorde ze zo denken: Karim zal nooit meer zijn oude niveau halen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Toch snoerde hij zijn criticasters de monden met een knap seizoen bij De Graafschap. "Gezien mijn medische verleden had ik niet verwacht dat ik alles zou spelen. Mijn eerste acht duels waren trouwens een ramp. Ik verloor alle duels en ik had dikwijls ruzie met de bal. Maar ik bleef hard werken en daarom liet de trainer mij staan."

Eredivisie

Na een onverwacht knap seizoen kon Tarfi met De Graafschap de promotie naar de Eredivisie vieren. "Iedereen beseft dat we een moeilijk seizoen tegemoet gaan. We hebben drie, vier spelers nodig met ervaring om geen mal figuur te slaan", zegt de Brusselaar.

"De Graafschap is een typische liftploeg en dus zal het behoud de enige ambitie zijn van het bestuur. Maar ik mik hoger. Ik kijk er naar uit om in ArenA te spelen tegen Ajax, voor de meeste spelers dé match van het jaar. Maar ik wil dat soort wedstrijden ook winnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws