Men zegt dat Praet soms overschat wordt, maar daar ben ik het niet mee eens
Walem over Praet

"Men zegt dat Praet soms overschat wordt, maar daar ben ik het niet mee eens"

18-06-2015 12:39

Het afgelopen seizoen was voor Dennis Praet eentje van veel hoogtes, maar ook veel laagtes. De middenvelder overtuigde in de Champions League, won de Gouden Schoen, maar vond na de winterstop zijn niveau niet terug. Is de jongeling dan wel klaar voor het buitenland?

"Je zult moeten kijken wat ze Dennis Praet aanbieden", zegt Johan Walem in Sport/Voetbalmagazine. "Misschien zal hij wel verplicht zijn om bij Anderlecht te blijven. Er zijn in België maar weinig spelers met zijn kwaliteiten."

"Men zegt soms dat hij overschat wordt, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens. Het is een geweldige voetballer, een van de weinigen die met één baltoets kunnen versnellen en zeer goed begrijpen waar ze moeten lopen."

Rugblessure

"In de Champions League heeft hij getoond dat hij dat niveau aankan", aldus Walem. Toch had hij het door een rugblessure moeilijk na de winterstop. "Hij heeft een moeilijk en frustrerend seizoen achter de rug. Je kunt je afvragen of hij het ook zonder die rugblessure niet lastig gehad zou hebben na de Gouden Schoen, want vaak is dat zo."