Succestrainer moet vertrekkende Maes bij Lokeren doen vergeten
Lokeren wil Jankovic

Succestrainer moet vertrekkende Maes bij Lokeren doen vergeten

26-05-2015 07:02

Een vertrek van Peter Maes naar KRC Genk komt nu wel heel dichtbij. De Lokeren-trainer had al een voorakkoord met de Limburgers, maar nu zouden ook Lokeren en Genk elkaar gevonden hebben. Dinsdag zitten beide partijen voor een laatste keer met elkaar rond de tafel. Genk zou Maes de komende dagen al willen voorstellen.

Volgens Het Laatste Nieuws lijkt een akkoord tussen Lokeren en Genk zo goed als zeker. Voorzitter Roger Lambrecht wil in alle vriendschap uit elkaar gaan met Maes en gunt hem een vertrek naar Genk. Later deze week zou de nieuwe trainer voorgesteld worden. Hij krijgt een contract van twee of drie seizoenen.

Vervanger

Lokeren blijft alvast zoeken naar een vervanger voor Maes en kijkt vooral op de Belgische markt. Daar is het uitgekomen op enkele verrassende namen. De ploeg had eerder al een gesprek met Bob Peeters, maar nu komt ook de naam van KV Mechelen-trainer Aleksandar Jankovic op het lijstje te staan. De trainer was in 2009 al eens T1 van Lokeren. Na de barragewedstrijd van KV Mechelen tegen Charleroi wil Lambrecht rond de tafel gaan zitten met Jankovic.