'Dertienjarige 'Messi van Japan' verlaat Barcelona en zet Europese top in de kou'

'Dertienjarige 'Messi van Japan' verlaat Barcelona en zet Europese top in de kou'

Gepubliceerd: vrijdag 15 mei 2015 om 13:28vr 15-05-2015 om 13:28

De Japanner Takefusa Kubo vertrekt bij FC Barcelona. Het dertienjarige (!) talent heeft bij de Catalanen geen uitzicht op een toekomst en gaat terug naar zijn vaderland. Ook de interesse van topclubs konden hem niet in Europa houden.

Kubo kon ook naar onder andere Manchester City en Arsenal, maar koos voor FC Tokyo. Daar zit volgens Voetbal International iedereen wel op de jongeling te wachten. "We hopen dat hij in de toekomst een speler kan worden die het nationale team of het Olympische team op sleeptouw kan nemen", aldus voorzitter Naoki Ogana van FC Tokyo. 

De 'Lionel Messi van Japan' was een van de jeugdspelers die belemmerd werd door de straf voor de Spaanse club vanwege het schenden van de transferregels tussen 2009 en 2013. Waar de Nederlander Bobby Adekanye koos voor een tijdelijk verblijf bij PSV, verlaat Kubo de Spaanse topclub definitief.

Barcelona mag tot januari 2016 niemand aantrekken en de jeugdspelers vanuit Europa die in een eerder stadium niet volgens de regels zijn binnengehaald mogen geen officiële wedstrijden spelen tot hun zestiende. De spelers buiten de EU mogen pas in actie komen wanneer ze achttien jaar zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws