Club weet wat hen te doen staat: Dan zijn ze de grootste titelkandidaat
Degryse over titelkansen Club

Club weet wat hen te doen staat: "Dan zijn ze de grootste titelkandidaat"

27-04-2015 08:55

AA Gent kon zondagavond de leidersplek van Club Brugge niet overnemen en speelde 2-2 gelijk tegen de concurrenten. De Bruggelingen kwamen op 2-0 achterstand, maar speelden uiteindelijk nog gelijk. Volgens Marc Degryse speelde de ervaring een grote rol.

"Het verschil tussen Gent en Club Brugge? Bij blauw-zwart lopen er wél een pak mensen rond die weten wat het is om een prijs te halen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Preud'homme aan de zijlijn, Simons en De Sutter op het veld. Zij kennen het klappen van de zweep."

"Wat mentaliteit en ervaring betreft, zit het snor bij Club. Voor de zoveelste keer is gebleken hoe belangrijk dat wel is. Want Club is momenteel gewoon niet in staat om een wedstrijd te winnen op basis van de kwaliteit van het spel zelf", aldus Degryse.

Titelkandidaat

Ondanks de slechte vorm, denkt Degryse wel dat Club de grootste titelkandidaat blijft. "Ik ben ervan overtuigd dat ze weer op niveau kunnen komen. Een keer op voorsprong kan wonderen doen. Dan leven de creatieve spelers plots weer op, waarna het geheel begint te draaien. En als dat gebeurt, blijft Club toch de grootste titelkandidaat."