Een licht geïrriteerde bondscoach schept duidelijkheid over Axel Witsel
Axel Witsel zal spelen, maar verlaat de groep direct na de wedstrijd

Een licht geïrriteerde bondscoach schept duidelijkheid over Axel Witsel

31-03-2015 14:37

Het word een zenuwslopende dag voor Axel Witsel. De middenvelder kan elk moment vader worden en dinsdagavond staat er een belangrijke match op het programma. Na de match zal Witsel direct naar Luik vertrekken met een privévliegtuig om zo de bevalling van zijn eerste dochtertje te kunnen meemaken.

Witsels vriendin Rafaella is sinds drie weken terug in hun thuisstad Luik. Ze wilde liever bevallen tussen vertrouwde gezichten dan in het verre Rusland. Toch er is nog één iemand die aan haar zijde ontbreekt... papa Witsel.

Witsel heeft interlandverplichtingen en zit momenteel in Israël, op vier uur vliegen van zijn geliefde. De bondscoach heeft hem wel toestemming gegeven om vroeger te vertrekken als het kind vroeger zou komen. "Als de baby komt, zal Axel er zijn", vertelt Wilmots licht geïrriteerd op de persconferentie. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad. "Uit mijn eigen ervaringen weet ik dat het acht tot tien uur kan duren eer het kindje er is. Als het minder lang zou duren, dan was Axel hier nu niet."

Wanneer de vragen steeds meer over Witsel en de bevalling gaan, vindt de bondscoach dat het welletjes is geweest: ‘Dit is privé, alstublieft. Kunnen we niet focussen op het sportieve? Vragen stellen over iets onvoorspelbaars, dat dient tot niets. Axel is hier, dus hij speelt. Volgende vraag alstublieft."