Belgisch talent in Engelse derde klasse “heeft ook zijn plaats in onze competitie”
Cuvelier kan het niveau van Belgische eerste klasse aan

Belgisch talent in Engelse derde klasse “heeft ook zijn plaats in onze competitie”

15-01-2015 14:54

De aandacht van de Belgische pers gaat vooral uit naar de Belgische sterspelers in de Engelse Premier League, maar ook in de lagere divisies spelen enkele Belgen. Zo ook met Florent Cuvelier, de middenvelder die momenteel uitkomt voor derdeklasser Sheffield United.

De jongeling wekt de indruk op van voormalig bondscoach van de Belgische -19, Marc Van Geersom. "Hij is een modelprof. Florent is niet het grote talent, maar zijn inzet compenseert dat ruimschoots", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik vergelijk hem qua speelstijl en type met Yves Vanderhaeghe, dat was ook een laatbloeier en een man die op karakter toch een mooie carrière uitbouwde. Florent zou zeker zijn plaats hebben in de Belgische eerste klasse, maar door zijn agressieve manier van spelen past hij – als verdedigende middenvelder – ook in het Engelse voetbal, vermoed ik. Die komt er wel."

Cuvelier werd opgeleid bij La Louvière en Moeskroen alvorens naar Engeland te vertrekken. Daar speelde hij onder meer voor Portsmouth, Stoke City, Walsall, Peterborough en nu Sheffield United.