Dit zijn nu al de twee meest trotse winnaars van het Gouden Schoen gala
Moeders van Vazquez en Praet lopen nu al met gekruiste vingers rond

Dit zijn nu al de twee meest trotse winnaars van het Gouden Schoen gala

14-01-2015 10:46

Wie de Gouden Schoen ook wint, hij zal vanavond in Lint kunnen rekenen op de tranen van een fiere mama. De mening van de makers van Victor Vazquez en Dennis Praet over hun zoon.

Volgens Maribel Solsona is er maar een reden voor de heropleving van haar zoon in België. "Michel! Michel Preud’homme! Hij heeft ervoor gezorgd dat we de echte Victor te zien krijgen. Michel heeft hem vrijheid gegeven. Hij is de motor achter het succes van dit Club Brugge. Als ik in Brugge ben – ik ga gemiddeld één keer per maand – dan spreekt iedereen me erover aan dat Club in tien jaar niet mee zo’n mooi voetbal heeft gespeeld”, zo vertelt ze in Het Nieuwsblad.

"Er zijn natuurlijk ook goede spelers zoals Ryan, Duarte, Refaelov, Simons, … En Victor is hier graag. Club Brugge is een heel warme club. De voorzitter was al fantastisch vanaf het moment dat Victor hier tekende. Daar was ik ook bij. Vincent Mannaert is een heel sympathieke man. Ik word hier ook altijd schitterend ontvangen. Het bestuur, de trainers, de spelers, … Ze behandelen me allemaal alsof ik hun mama ben."

Niet zweven

Fabienne Huysmans moet minder ver reizen om mogelijk haar zoon die mooie schoen te zien ophalen, maar is er niet minder trots om. "Het is goed dat Dennis gehard is in de voetbalwereld. In tegenstelling tot mijn man, ga ik niet zoveel naar het stadion. Ik ben bezorgd bij elke trap die hij krijgt. Maar ik ben wel ontzettend fier als ik Dennis op tv zie lopen tussenal die wereldsterren van de Champions League. Of ze nu vijf miljoen euro betalen of tien miljoen euro, voor mij zal Dennis altijd Dennis blijven: eerlijk en nederig. Hoeveel hij ook verdient, we benadrukken dat hij niet mag gaan zweven."

"Wat Malanda overkwam is vreselijk en die weg mag mijn zoon nooit opgaan. Ik ben heel blij dat Dennis al een vriendin heeft. Zo heeft hij niet de drang om veel uit te gaan." Huysmans is ook wat egoïstisch als het op de carrière van haar zoon aankomt. "Ik vraag hem vaak om niet naar het buitenland te trekken. Als het toch zover komt, zal ik het daar moeilijk mee hebben."