Vertonghen is het niet eens met kritiek van Courtois: Ze zaten dood

Vertonghen is het niet eens met kritiek van Courtois: "Ze zaten dood"

Gepubliceerd: donderdag 13 november 2014 om 07:23do 13-11-2014 om 07:23

Na de 3-1-zege tegen IJsland was vooral Thibaut Courtois boos. Volgens de doelman hadden de Rode Duivels te veel kansen weggegeven. Volgens Jan Vertonghen was dat alvast niet de schuld van zijn collega's achterin.

Na de match nam Vertonghen het op voor zijn collega's. "Hun beide spitsen waren goed. Onze centrale verdedigers kwamen vaak twee tegen twee te staan. Toby Alderweireld en Nicolas Lombaerts zaten na de match helemaal stuk", aldus de verdediger van Tottenham in Het Nieuwsblad.

Voor de rust hadden de Belgen 70 procent van het balbezit. Dat vond Vertonghen ideaal. "Dat is wat we willen. We willen spelen op balbezit en de partij domineren. We waren dan ook de betere, maar IJsland kwam er ook twee à drie keer erg gevaarlijk uit."

De verdediger gaf ook zijn mening over de drie spitsen van de Belgen in de tweede helft. "Romelu Lukaku en Christian Benteke samen in de spits: dat is iets om te onthouden. Niet meteen om te starten maar reken amar dat er velen schrik hebben als die twee op hen af komen ..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws