Soms sla je een slag, soms mis je een kans
Anderlecht-legende Angel Di Maria wordt bevestigd door scout

"Soms sla je een slag, soms mis je een kans"

03-07-2014 11:31

Wat al drie jaar opgerakeld wordt steeds als Angel Di Maria zich in de kijker speelt, wordt nu bevestigd door een scout van Anderlecht. Paars-wit vond een miljoen euro te veel voor het toen zeventienjarige talent.

"Op zijn 17de was hij nog vaak invaller, maar vaak gebeurde er iets. Ik praatte met zijn entourage want hij wilde graag naar Europa komen. Ik stelde hem voor bij Anderlecht en drong aan op zijn komst", getuigt Werner Deraeve in Het Belang van Limburg. "Hij kostte toen 1 miljoen euro. Tien jaar geleden was dat nog veel geld voor zo een jonge speler. De deal is niet doorgegaan, ik vond het nochtans geen groter risico dan een jonge Afrikaan halen."

Twee jaar later betaalde Benfica het achtvoudige voor Di Maria, die zich bij de Portugezen in de gratie van toenmalig Argentijns bondscoach Diego Maradona en Real Madrid voetbalde. Voor die laatste besliste hij afgelopen mei de Champions League, terwijl hij dinsdag Argentinië voorbij Zwitserland trapte naar de kwartfinales van de wereldbeker. "Als ik Di Maria zie, denk ik wel eens aan die gemist kans. Maar op Anderlecht spreken we er niet meer over. Soms sla je een slag, soms mis je een kans", aldus Deraeve.