Rooney: Hopelijk kan ik dit WK eindelijk mijn beste vorm laten zien
Spits baalt van prestaties op eindtoernooien

Rooney: "Hopelijk kan ik dit WK eindelijk mijn beste vorm laten zien"

12-06-2014 21:56

Wayne Rooney geldt al jaren als de grote ster van de nationale ploeg van Engeland. Zijn prestaties op de twee WK's die hij speelde waren echter onder de maat. De spits wacht zelfs nog altijd op zijn eerste doelpunt op een wereldkampioenschap.

"Op mijn eerste toernooi, het EK 2002, na, vind ik dat ik beter had moeten spelen tijdens de eindtoernooien. Hopelijk krijg ik dit WK de kans om te laten zien wat ik in me heb. Als ik eerlijk ben voel ik geen druk. Soms lijkt het daar misschien op, maar ik denk niet: 'Ik moet extra mijn best doen om ons te laten winnen'", vertelt Rooney in The Times of India.

Rooney geeft toe dat hij de vele kritiek op hem wel mee krijgt. "Natuurlijk krijg ik dat mee, maar ik laat het van me afglijden. Er zijn 23 spelers mee en er is veel concurrentie, waardoor elke speler het maximale uit zichzelf moet halen. Het gaat niet om mij. Ik wil wel heel graag de ster van het WK worden. Dat wilde ik de andere toernooien ook, maar het is me nog niet gelukt. Ik wil dit keer wel goed presteren en Engeland helpen succesvol te zijn."

De aanvaller van Manchester United, die het bij Engeland moet doen met een rol op de linkerflank, bevestigt nog maar eens dat het vooral om de teamprestatie zal gaan. "Er is niets veranderd, er is geen extra druk. Ik leg geen extra druk op mezelf want het is logisch dat ik wil presteren en dat is wat we allemaal willen. We hebben ook het geloof dat het dat kunnen."