Ex-Gouden Schoen Gerets over situatie Standard

Ex-Gouden Schoen Gerets over situatie Standard: “Mijn hart bloedt ervan”

11 mei om 19:08

Eric Gerets, de clubicoon van Standard, is flink aangedaan door de sportieve en de financiële malaise bij Standard. Afgelopen vrijdagavond kon de match tussen Standard en Westerlo niet doorgaan wegens protesten van de harde kern van Standard. De voormalige Gouden Schoen-winnaar geeft aan dat het op een gegeven moment simpelweg te veel wordt voor de supporters.

Gerets noemt het pijnlijk wat er nu bij Standard gebeurt. “Op een gegeven moment wordt het de supporters te veel, hé. Voor hen is dit een grandioos dieptepunt in de geschiedenis van de club”, citeert Het Nieuwsblad Gerets.

Gerets uit zich vervolgens kritisch over Standard-eigenaar 777 Partners. “Wie had verwacht dat er bij 777 Partners zulke cowboys aan de macht zijn? Zonder enig zakelijk inzicht? Ik denk dat niemand dit durfde voorspellen”, aldus Gerets.

Gerets sluit af door aan te geven dat er nu snel positieve onwikkelingen moeten komen bij Standard. “Men helpt een grote en mooie club als Standard naar de kloten. Eerlijk waar: mijn hart bloedt ervan”, besluit Gerets.