Van Crombrugge en Penders moeten vertrekken Vandevoordt bij Genk opvangen

'KRC Genk heeft al oplossing voor vertrek Vandevoordt gevonden'

4 juni om 10:16

KRC Genk moet afscheid nemen van Maarten Vandevoordt en ziet het jeugdproduct nu ook definitief richting RB Leipzig verhuizen. Volgend seizoen staan de Limburgers dus met een nieuwe doelman onder de lat, al zal er daarvoor niet naar de transfermarkt worden gekeken.

Ondanks de grote leemte die Vandevoordt zal achterlaten, hoopt Genk dat intern te kunnen oplossen. Bij Het Belang van Limburg klinkt namelijk dat Genk niet van plan is om komende zomer een extra doelman te halen voor de eerste ploeg.

Bij Genk zal men rekenen op Hendrik van Crombrugge, die werd weggehaald bij RSC Anderlecht e het voorbije seizoen tweede doelman was. Hij is echter nog niet helemaal zeker van zijn plek en moet de concurrentie aangaan met de jonge Mike Penders, die vorig seizoen doelman was bij Jong Genk.

Derde doelman Vic Chambaere zal dan weer vertrekken bij de Limburgers, waardoor Matthias Pieklak zich mag tonen bij Jong Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.