'Sterkhouder dringt aan op contractverlenging bij Manchester United'

4 juni om 19:00

Bruno Fernandes dringt aan op een nieuw contract bij Manchester United waarmee hij in de hoogste salarisklasse van de club terecht zou komen. De aanvoerder wacht op duidelijkheid over de manager en de langetermijnvisie van de club voordat hij besluit of hij verlengt of een transfer wil, zo meldt The Guardian.

Hoewel de directie van Manchester United Fernandes als de beste speler van het team beschouwt en hem niet per se wil verkopen, kan de noodzaak om geld binnen te halen hier verandering inbrengen. Een goed aanbod zal daarom worden aanvaard.

De zaakwaarnemer van de middenvelder, Miguel Pinho, is onlangs in gesprek geweest met potentiële nieuwe clubs. Bayern München en Barcelona zouden geïnteresseerd zijn in de Portugees. De ernstige financiële problemen van Barça zorgen ervoor dat de Catalaanse club niet als een serieuze optie wordt beschouwd.

Fernandes tekende in april 2022 een nieuw contract met een salaris van zo’n 220.000 pond per week. Deze deal loopt tot 2026, met een optie voor nog eens twaalf maanden. Maar het is duidelijk dat de aanvoerder zich ondergewaardeerd voelt en tot de grootverdieners wil behoren.