KV Oostende officieel failliet verklaard door rechtbank

Drama Kustboys compleet, KV Oostende officieel failliet verklaard door rechtbank

4 juni om 13:56

KV Oostende is door de ondernemingsrechtbank in Brugge officieel failliet verklaard. Omdat de VZW één BTW-eenheid vormt met de NV zal ook deze nog worden geschrapt. Er wordt achter de schermen bij Oostende gewerkt aan een mogelijke doorstart, deelt Oostende via de officiële kanalen.

Oostende zoekt nog altijd naar een oplossing voor he teerste elftal. De Kustboys geven aan dat ze er in ieder geval zeker van zijn dat het niet mogelijk is om in de eerste provinciale onder de naam KV Oostende met stamnummer 31 kunnen starten.

Dit komt omdat Oostende aan de ene kant bondsschulden heeft van € 282.000, deze moeten voor midden juni betaald zijn. Daarnaast kunnen er toekomstige juridische procedures gelinkt worden aan het stamnummer 31. Er bestaat een reëel risico dat er later nog honderdduizenden euro’s betaald moeten worden.

Wanneer Oostende een doorstart wil maken op een hoger niveau dan vierde provinciale, dan moet er een samensmelting met een andere club komen in de omtrek van 30 kilometer. Er zijn al meerdere gesprekken geweest, geeft Oostende aan.

Oostende geeft aan dat er op dit moment alles aan wordt gedaan om voor het komende seizoen een nieuw, financieel gezond en ambitieus project kan worden voorgesteld. Voor de jeugdwerking heeft Oostende een oplossing gevonden. Oostende geeft aan dat er na positieve gesprekken met de KBVB en Voetbal Vlaanderen goede hoop is dat er ook met provinciale jeugd aangetreden kan worden.