'Kompany gaat voor oude bekende en wil Sambi Lokonga meenemen naar Bayern'

2 juni om 23:03

Vincent Kompany haalde bij Burnley FC al heel wat vertrouwde namen en lijkt dat ook te gaan doen bij nieuwe club Bayern München. Eén verrassende naam werd alvast gelinkt aan de Duitse recordkampioen.

Volgens het niet altijd even betrouwbare Football Transfers heeft Kompany namelijk het vizier gericht op Albert Sambi Lokonga. De middenvelder werd dit seizoen door Arsenal uitgeleend aan Luton Town, waar hij een goed seizoen achter de rug heeft. Een terugkeer naar Arsenal zit er echter niet aan te komen.

Daar wil Kompany met Bayern nu verluidt van profiteren. De Duitse club kan wel wat extra pionnen gebruiken op het middenveld en Sambi Lokonga moet dat probleem oplossen. Kompany speelde nog één jaar samen met de middenvelder en was ook één seizoen volwaardig zijn trainer en kent Sambi Lokonga dus ook maar al te goed.

Arsenal zou alvast niet weigerachtig staan tegenover een vertrek bij de club, waar Sambi Lokonga nog een contract tot medio 2026 heeft. Het lijkt wel echter minstens de prijs die het zelf betaalde aan RSC Anderlecht, zo'n achttien miljoen euro, te willen krijgen voor de middenvelder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.