KRC Genk-trainer Vrancken na verlies tegen Club Brugge: ''We gaan véél over moeten praten''

KRC Genk-trainer Vrancken na verlies tegen Club Brugge: ''We gaan véél over moeten praten''

25 april - 07:55
33

KRC Genk heeft een flinke nederlaag moeten verduren. De ploeg van trainer Wouter Vrancken ging met maar liefst 4-0 onderuit tegen Club Brugge. Vrancken moet zijn spelers snel weer zien op te lappen.

Vrancken wil met zijn spelers via gesprekken de oorzaak van de nederlaag achterhalen. ''Voor een verklaring gaan we hier morgen naar moeten kijken en véél over moeten praten'', noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van Vrancken.

De trainer herkende niet het Genk dat hij kent. ''De basis van hoe we deze play-offs begonnen, nederig en met veel werkethiek, die was er niet – of toch zeker dat tweede niet voor rust. In de omschakelmomenten brachten we niet genoeg energie en dat heb je hier zeker nodig'', zei Vrancken.

Vrancken vroeg zich af of Genk tactisch is verrast. ''Zij speelden goed met drie jongens (de aanvallers, red) open. Vooral Skoras deed dat heel goed, dat deden ze tegen Union ook al prima. Tegen Anderlecht bezorgde ons dat in het begin ook moeilijkheden, omdat je dan vlot moet kunnen doorschuiven, maar na het eerste kwartier ging dat beter'', aldus de trainer van KRC Genk.

Genk kan zich snel opmaken voor de tweede wedstrijd tegen Club Brugge, die aanstaande zondag om 13.30 uur plaatsvindt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.