Vrancken over tactiek Genk voor Club Brugge: “Chaos creëren voor opponent”

Vrancken over tactiek Genk voor Club Brugge: “Chaos creëren voor opponent”

24 april - 18:10
4

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, vertelt voor de dubbele confrontatie met Club Brugge over de aangepaste veldbezetting. De nieuwe tactiek van De Genkies levert tot nu toe het juiste resultaat in de Champions’ Play-Offs.

Vrancken vertelt over de nieuwe tactiek van Genk. “Het algemene uitgangspunt blijft de georganiseerde chaos. Die chaos willen we met veel beweging creëren voor de tegenstrever. Je moet hen voortdurend beslissingen doen nemen, waardoor ze kunnen twijfelen”, citeert Het Belang van Limburg. Vrancken geeft aan dat het wel van belang is dat het duidelijk blijft voor zijn manschappen bij Genk, zodat de organisatie intact blijft.

Vrancken geeft aan dat de nieuwe veldbezetting van Genk voordelen brengt. “We spelen achterin met drie beren, die ook nog eens snel zijn en kunnen voetballen. Dat zorgt ervoor dat sommige spelers minder geremd spelen. Dat wil je creëren als coach, je wil een manier van spelen vinden waarin iedereen zijn kwaliteiten optimaal tot hun recht komen”, besluit Vrancken.