Doelman over toekomst bij Anderlecht: “Ik steek veel op van Schmeichel”

Doelman over toekomst bij Anderlecht: “Ik steek veel op van Schmeichel”

24 april - 08:44
4

Timon Vanhoutte verlengde zijn contract bij RSC Anderlecht. De 20-jarige doelman sprak met Het Nieuwsblad over zijn situatie bij paars-wit. Momenteel is Vanhoutte actief bij RSCA Futures.

Daar speelde hij pas in het tweede deel van de competitie na een blessure. Zijn contract werd alsnog verlengd. Vanhoutte traint mee met de A-kern van Anderlecht. “Ik heb al veel geleerd van Schmeichel, die een schat aan ervaring heeft. We praten met de andere doelmannen ook vaak over het vak en bekijken ook geregeld beelden. Zeker ik, als jonge doelman, steek daar veel van op.”

Vanhoutte moest een groot deel van het begin van de Challenger Pro League missen door een zware blessure. “Zowel voor mij als de kern is het een seizoen met ups en downs geweest. Een blessure aan de kruisbanden is altijd delicaat voor een doelman, maar ik kreeg hier goede begeleiding en ben blij dat ik er weer sta.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.