“Ik vind niet dat je spelers mag uitschelden, als arbiter een voorbeeldfunctie”

“Ik vind niet dat je spelers mag uitschelden, als arbiter een voorbeeldfunctie”

21 april - 19:10
10

Royal Antwerp FC won op bezoek bij Cercle Brugge met 0-1. Het optreden van scheidsrechter Nathan Verboomen was na de match hét gespreksonderwerp. Hannes Van der Bruggen geeft aan dat arbiter Verboomen zich meerdere malen schuldig maakte aan het uitschelden van spelers.

Van der Bruggen vertelt over de prestatie van Verboomen tijdens de match tussen Cercle Brugge en Antwerp. “Mijn gele kaart was echt belachelijk. Ik moet die corner gaan nemen, maar zeg helemaal niets. Ik vond het inderdaad wel gewoon een fout en had mijn handen in het haar. Plots zwaait hij toch met een gele kaart”, citeert Het Nieuwsblad Van der Bruggen.

Van der Bruggen geeft aan dat Verboomen zich ook niet aan de regels hield tijdens Cercle Brugge tegen Antwerp. “Plus, en dat vind ik wel not done: ik vind niet dat je spelers mag uitschelden. Nee, ik ga niet zeggen wat hij zei, maar het is ook niet de eerste keer. Daar ben ik wel heel kwaad over. Ik ga wel eens in discussie met een ref, maar ik gebruik daarbij nooit een scheldwoord”, geeft Van der Bruggen aan.

Uiteindelijk kwam naar boven dat Verboomen de middenvelder van Cercle Brugge een “dwaas” had genoemd. “Je doet dat gewoon niet. Misschien speelde de vermoeidheid een rol, want het was diep in de tweede helft. Al vind ik dat je als ref te allen tijde een voorbeeldfunctie hebt”, besluit Van der Bruggen.