De 5 van 1B: Barberà blinkt uit op nieuwe positie onder Veldman, Nsimba trapt Dender naar JPL

De 5 van 1B: Barberà blinkt uit op nieuwe positie onder Veldman, Nsimba trapt Dender naar JPL

21 april - 16:18

De Challenger Pro League zit er alweer op en we kennen een nieuwe promovendus. Het FCV Dender EH van coach Timmy Simons verraste dit seizoen vriend en vijand en staat na 30 speeldagen op een erg knappe tweede plek. De slotspeeldag was ook voor de andere toppers in onze tweede klasse erg spannend. Deinze, Lommel SK, SV Zulte Waregem en Patro Eisden wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de promotie play-offs. FC Luik en SK Beveren vielen alsnog uit de boot dit seizoen. Dit waren dé uitblinkers van de afgelopen speeldag in de Challenger Pro League! 

Zalán Vancsa – Lommel SK
Lommel SK deed wat het moest doen tegen SK Beveren. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning. Het aandeel van de 19-jarige Zalán Vancsa was niet voor het eerst groot. De Hongaarse international scoorde de eerste twee doelpunten van de wedstrijd, waardoor zijn teller ondertussen op 12 competitiedoelpunten staat. Ondertussen is het ook al de derde keer dit seizoen dat hij tot ‘De 5 van 1B’ behoort. Zulte-Waregem, tegenstander in de promotie play-offs, is alvast gewaarschuwd.

Bruny Nsimba – FCV Dender EH
Niet alleen Vancsa maakt voor de derde keer deel uit van deze selectie, ook Bruny Nsimba vervolledigt z’n ‘hattrick’ in deze special. De goaltjesdief kwam begin dit seizoen transfervrij over van SK Beveren en was dit seizoen van absolute goudwaarde voor de troepen van Timmy Simons. Ook tegen Francs Borains was hij opnieuw twee keer trefzeker en kroonde hij zich tot de absolute matchwinnaar. Dit seizoen stond hij maar liefst veertien keer aan het kanon in de Challenger Pro League.

Pape Demba Diop – SV Zulte Waregem
Het was nog maar voor de derde keer dit seizoen dat de 20-jarige Pape Demba Diop in de basis mocht starten bij Essevee. Terwijl hij vorige week nog z’n eerste assist van het seizoen achter z’n naam mocht schrijven, kon hij afgelopen vrijdag tegen Lierse voor het eerst zelf de netten doen trillen. Dat de Senegalese jeugdinternational talent heeft, werd alvast meer dan duidelijk. De middenvelder speelde bij de 4-1 overwinning tegen Geel-Zwart waarschijnlijk de beste wedstrijd uit zijn prille profcarrière.

Benoit Nyssen – RFC Luik
Voor trouwe lezers van ‘De 5 van 1B’ is Benoit Nyssen al lang geen onbekende naam meer. Ook op speeldag 15 en 22 behoorde de 26-jarige rechtsachter tot de uitblinkers van de Challenger Pro League. Nyssen was tegen Jong Genk helemaal ontketend. Na een kwartier zette hij een penalty om voor de 1-0. Bij de 3-0 van kapitein Jonathan D'Ostilio slaagde Nyssen er dan weer in zijn vijfde assist van het seizoen af te leveren. In minuut 77 zou hij zijn prestatie nog maar eens in de verf zetten door de netten opnieuw te doen trillen. RFC Luik eindigde als zevende in de stand en grijpt zo ondanks de straffe 5-0 overwinning net naast de promotie play-offs.

Víctor Barberá – Club NXT
Op de slotspeeldag van de reguliere competitie mochten de jongelingen van RSC Anderlecht en Club Brugge onderling uitvechten wie er nog eens aan het langste eind zou trekken. Uiteindelijk wist Blauw-Zwart de wedstrijd met 1-2 te winnen. De 19-jarige Víctor Barberá werd onder Nicky Hayen steevast als centrumspits uitgespeeld, maar mocht nu onder Robin Veldman (ex-RSCA) voor het eerst op de linkerflank postvatten. Ontgoochelen deed de voormalig jeugdspeler van het grote FC Barcelona allesbehalve. Hij zette feilloos een strafschop om en mocht daarna ook nog een assist bijzetten op de teller. Barberá was dé uitblinker bij Blauw-Zwart, al is er ook een eervolle vermelding voor Lenn De Smet op z’n plaats.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.