Sky Deutschland: Nagelsmann heeft geheime 'faalclausule' in contract met DFB

Sky Deutschland: Nagelsmann heeft geheime 'faalclausule' in contract met DFB

21 april - 10:59

Volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft de Duitse bond een opmerkelijke clausule opgenomen in het nieuwe contract van Julian Nagelsmann. Het zou gaan om een zogenaamde 'faalclausule', waarmee de DFB de trainer kan ontslaan onder bepaalde voorwaarden. 

Die 'geheime' clausule houdt volgens Sky Sports in dat de DFB Nagelsmann op straat kan zetten zodra de nationale ploeg slecht presteert. Wat daaronder valt, wordt niet volledig gespecificeerd. Volgens het Duitse medium wil de Duitse bond een scenario als in 2018 voorkomen, toen Duitsland onder Joachim Low laatste werd in een WK-poule met Zweden, Mexico en Zuid-Korea. Destijds had Low zijn contract verlengd, zónder een 'faalclausule'. 

Zo'n clausule is overigens niet uniek. Ook in Nederland kennen ze het principe. Toenmalig bondscoach Frank de Boer had een soortgelijke clausule in zijn contract, waarin stond dat de oefenmeester kon vertrekken bij het Nederlands elftal als niet minimaal de kwartfinale van het EK in 2021 gehaald werd. In dat jaar strandde Oranje in de achtste finales tegen Tsjechië, waarna De Boer zijn biezen kon pakken.