Trossard helpt Arsenal met knap doelpunt weer aan de eerste plek

20 april - 22:49
3

Arsenal mag zich, in ieder geval voor even, koploper van de Premier League noemen. De ploeg van manager Mikel Arteta rekende zaterdagavond af met Wolverhampton Wanderers: 0-2.

Een grootse wedstrijd was het niet, het treffen tussen The Wolves en The Gunners. Het was uiteindelijk Leandro Trossard die op slag van rust profiteerde van een chaotisch momentje in het zestienmetergebied van de thuisploeg. Gabriel Jesus worstelde de bal voor de voeten van de Rode Duivel, die vervolgens op goed geluk uithaalde. Mét succes, want zijn inzet verdween via de binnenkant van de paal in het net.

Wolverhampton probeerde er aan het einde van de tweede helft nog wel een slotoffensief uit te persen, maar tot grote kansen voor de thuisploeg leidde dat niet. Bukayo Saka had in de extra tijd de 0-2 op zijn schoen, maar schoot van dichtbij hoog over. Aanvoerder Martin Odegaard toonde zich een stuk koeler en benutte in de 95ste minuut vanuit een lastige hoek wél de mogelijkheid om de drie punten definitief veilig te stellen.

Door de zege op Wolves komt Arsenal op 74 punten uit 33 wedstrijden. Nummer twee Manchester City en nummer drie Liverpool volgen met respectievelijk 73 en 71 punten, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. Regerend kampioen Manchester City speelde zaterdag de halve finale van de FA Cup (1-0 winst) en speelt daardoor donderdag pas tegen Brighton & Hove Albion, Liverpool neemt het zondag al op tegen Fulham.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.