Rangers krijgt klap van degradatiekandidaat, titel voor Clement lijkt plots ver weg

14 april - 18:30
3

Voor Philippe Clement lijkt de titel met Rangers FC er dan toch niet aan te gaan komen. De trainer kon zondag een uitstekende zaak doen tegen Ross County, maar verloor verrassend van de Schotse degradatiekandidaat.

Doordat Celtic eerder op de speeldag zelf haar partij wist te winnen, was de taak voor Rangers en Clement duidelijk. De coach koos tegen Ross County voor Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) en Fabio Silva (ex-RSC Anderlecht) in de ploeg en zag zijn ploeg na vijftien minuten voetballen op voorsprong komen na een eigen doelpunt van Jack Baldwin.

Alle schaapjes leken op het droge, maar net na rust zorgden Simon Murray en George Harmon met snelle doelpunt voor een stevige klap. Ross County plots op voorsprong. Een stevige klap voor Rangers, die zelfs nog op 3-1 kwamen te staan via Joshua Sims. Een laat penaltydoelpunt van James Tavernier kon niet meer voor puntengewin zorgen.

Door de nederlaag blijft Rangers, met één wedstrijd minder gespeeld, op vier punten staan van leider Celtic na 33 speeldagen. Met nog vijf speeldagen te gaan, zal Rangers dus nog moeten hopen op een misstap van Celtic.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.