Bayern stelt Leverkusen-feestje even uit, Openda weer belangrijk voor RB Leipzig

Bayern stelt Leverkusen-feestje even uit, Openda weer belangrijk voor RB Leipzig

13 april - 17:38

Bayern München had het lastig tegen FC Köln, maar Der Rekordmeister heeft kunnen voorkomen dat Bayer Leverkusen nu al kampioen is. Borussia Dortmund heeft tegelijkertijd een minimale overwinning geboekt op Borussia Mönchengladbach, terwijl Loïs Openda belangrijk was voor RB Leipzig.

Bayern München - FC Köln 2-0
Als Bayern in eigen huis zou verliezen van Köln, dan was Leverkusen meteen al kampioen van Duitsland geweest. De ploeg uit München kwam aanvankelijk matig voor de dag, wat een interessant duel opleverde. Beide ploegen kregen in de eerste helft goede kansen. De grootste was voor Harry Kane: hij zag zijn poging via de binnenkant van de paal niet over de doellijn gaan.

In de tweede helft speelde zich een vervelend moment rondom Kingsley Coman af: De Fransman liep tijdens het maken van een actie een nare blessure op. Nadat de Fransman het veld strompelend had verlaten, kwam Bayern op voorsprong: Raphaël Guerreiro maakte een erg fraaie goal. Bayern gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen. Thomas Müller verdubbelde de marge in de slotfase zelfs.

De ploeg van Thomas Tuchel verkleint het gat met Leverkusen voor even tot dertien punten. Die Werkself kunnen zondag kampioen worden, in eigen huis tegen Werder Bremen.

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1-2
Dortmund boekte zaterdag een zwaarbevochte zege in Gladbach. Door twee goals van Marcel Sabitzer kwam de ploeg van Edin Terzic op voorsprong, maar snel daarna deed Max Wöber iets terug namens de thuisploeg. In de tweede helft maakte Sabitzer zijn derde, vanaf elf meter. Toch vond die treffer geen doorgang: nadat de penalty al genomen was, oordeelde de VAR dat deze onrechtmatig gegeven was. Daardoor ging het Dortmund-feestje niet door.

Enkele minuten later kreeg Karim Adeyemi ook nog zijn tweede gele kaart, waardoor Dortmund alle zeilen moest bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Dat lukte uiteindelijk. Dortmund blijft daardoor in het spoor van nummer vier RB Leipzig, dat evenveel punten heeft.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 3-0
Die Roten Bullen boekten een eenvoudige overwinning op Wolfsburg. Openda was weer van waarde voor Leipzig: hij zorgde voor de laatste treffer van de partij in het duel tegen Koen Casteels en co. De teller staat daardoor al op 22 doelpunten en zes assists in competitieverband voor de Rode Duivel dit seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.