En zo staat Dender plots tweede in de Challenger Pro League, Simons: Werkendag!

En zo staat Dender plots tweede in de Challenger Pro League, Simons: "Werkendag!"

7 april - 11:46 Laatste update: 11:54
9

Na de 3-0 zege tegen rechtstreeks concurrent Deinze staat FCV Dender plots op de tweede plek in de Challenger Pro League. Coach Timmy Simons is een erg knap verhaal aan het schrijven, maar predikt vooral kalmte. 

Bij Dender zijn ze dankzij de overwinning alvast zeker van een ticket voor de eindronde, maar de tweede plek - die rechtstreekse promotie met zich meebrengt - ligt met nog slechts twee wedstrijden te gaan binnen handbereik. "De wil om te winnen tegen Deinze was groter, iedereen blijft tot op de limiet gaan. Daar kan ik enkel maar blij mee zijn", citeert HLN Simons. "Anderzijds moeten we inderdaad rustig blijven", beseft hij. 

Simons is zich erg bewust van de capaciteiten van zijn team. "Individueel kunnen we onze voet niet zetten naast enkele concurrenten, maar als ploeg staan we er des te meer", zegt de T1. "Ik heb nooit te ver vooruit gefocust, dat doe ik nu ook nog niet, als schrijven we een knap verhaal.”

Om de laatste twee wedstrijden tegen Zulte-Waregem en Francs Borains tot een goed einde te brenge, wil Simons kalmte predikken. "De spelers vroegen na de match drie dagen vrijaf, maar daags nadien was het gewoon 'werkendag'!", lacht Simons. "Soms moet ik de groep afremmen, maar dat lukt wel!"

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.