Van Dijk keek met bewondering naar idool: Hij was 'the rock' bij Oranje

Van Dijk keek met bewondering naar idool: "Hij was 'the rock' bij Oranje"

6 april - 11:40

Virgil van Dijk streeft dezelfde status na als Jaap Stam. Dat vertelt de verdediger van Liverpool in een campagnespotje voor Expedia. Tevens blikt de Nederelandse international vooruit op het treffen met Manchester United in de Premier League

"Toen ik opgroeide als jonge verdediger keek ik naar het Nederlands elftal. Jaap Stam was daar 'The Rock'. Hij zat er altijd bij, zag er intimiderend uit en oogde wel drie meter lang", vertelt Van Dijk over zijn 'idool'. "Hij kon door een stenen muur lopen alsof er niets aan de hand was. Ik had graag met hem samengespeeld, hij was een fantastische verdediger en een enorme naam in het voetbal. Hopelijk kan ik dat ook bereiken."

Liverpool gaat het zondag lastig krijgen op Old Trafford, meent Van Dijk. "Het is altijd een moeilijke strijd, een intense strijd. Als je kijkt naar de geschiedenis van de clubs, de resultaten en het succes dat beide clubs hebben behaald... Dat zal zondag niet anders zijn. Het gaat een lastige worden, maar we gaan alles geven en kijken wat we eruit kunnen halen."

Van Dijk reist met Liverpool als koploper van de Premier League af naar Manchester. Het duel met Manchester United begint zondag om 16.30 uur.